Mye ledig kontorlokaler i Oslo

Lenge har det vært vanskelig å få tilgang på kontorlokaler i Oslo. Ikke bare har det vært få lokaler som har vært ledige; prisen på dem har også vært skyhøy. Denne trenden ser derimot til å endre seg nå. På markedet ser man at ledighetsprosenten for kontorlokaler i Oslo plutselig har økt med mer enn 10% over den siste tiden. Det er flere mulige årsaker til denne økningen.

Flere bedrifter ser på hjemmekontor som en langsiktig løsning

Et av de tingene som muligens har størst påvirkning på den økte kontorledigheten i hovedstaden, er at flere bedrifter nå anser hjemmekontor som en potensiell langsiktig løsning for sine ansatte. I koronaperioden ble mange faktisk nødt til å sende sine ansatte hjem for å gjøre arbeidet der, så lenge det lot seg gjøre. Dette viste seg å være en særlig nyttig løsning for de som ikke egentlig trenger å være på kontoret for å få jobben sin gjort, noe som er tilfellet i mange kontorjobber.

Ifølge en av NHOs medlemsundersøkelser er 48 prosent av bedrifter nå åpen for å la hjemmekontor bli en mer permanent løsning, og at selv om dette kanskje ikke innebærer 100% hjemmearbeid, så vil en stor del kunne gjøres på denne måten.

Når flere ansatte jobber hjemmefra, trenger ikke bedrifter så mye kontorplass lenger.

Løp og kjøp!

Som et resultat av at det er så mange bedrifter som nå går mer og mer vekk fra sine kontorlokaler, åpner det seg opp nye muligheter for de som lenge har vært på leting etter et kontor for de nødvendige funksjonene i virksomheten sin. For disse er det bare å løpe og kjøpe, for nå er det mye ledig kontorlokaler i Oslo! Men kanskje ikke så raskt.

Nå som antall tilbud på kontorer har gått opp, er det bare et tidsspørsmål om hvor lenge det vil ta før prisene begynner å synke. Man vet jo aldri helt sikkert hvordan tilbud og etterspørsel påvirker prisene på bolig- og kontormarkedet, men det er sannsynlig at det blir billigere å skaffe seg kontorer hvis trenden mot flere ledige kontorlokaler fortsetter å vokse.

Hvis du har tenkt å flytte kontorer, så er det bare å begynne å planlegge. Undersøk markedet, se hva som vil passe deg og din bedrift, og start prosessen med å endelig få rotfestet deg i Oslo sine flotte kontorlokaler! 

Skribent: kontorflytting